Jelentkezés BAFANG motoros E-bike kipróbálásra
Kosár 0

BAFANG sebességkorlát módosítás

bafang sebességkorlát módosítás

Szeretnél az erdőben korlátok nélkül csapatni?  Kipróbálni a bringád pályán?  

 

Jó hírünk van, a bringád tudja!

 

Kíváncsi vagy, mit lehet az e-bike-odból kihozni?

 

Kérés esetén kivesszük a bringádból a 25 km/h sebességkorlátot!

e-bike sebességkorlát módosítás speed limit törlés

Sebesség-korlát beállítás

A kerékpárgyártók a KRESZ-ben előírt 25 km/h-s sebességkorlátot a vezérlőbe „égetik”, így annak módosítása csak szoftveres diagnosztikával lehetséges (forgalomban kapható programkábellel nem).

A módosítás lehet a 25 km/h-nál kisebb is (gyerek esetében) vagy nagyobb, a maximum beállítási lehetőség 60 km/h.

A BAFANG nem európai gyártó, így a motorokat sebességkorlát nélkülire tervezték. Az EU-ban 25 km/h, az USA-ban 32 km/h, a többi kontinensen pedig sebességkorlát nélkül értékesítik a bringákat. A motor működése, megbízhatósága nem változik a korlát módosítása miatt, esetleg az akkut jobban használhatja nagyobb sebességnél. 

 sebességkorlát módosítás bafang dpc 18 M400

Cégünk rendelkezik a szoftveres diagnosztikához szükséges jogosítványokkal. (Ha kerékpárboltod vagy szervízed van, és szeretnél jogosultságot kapni a BAFANG rendszerek programozásához, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot itt)

 

KRESZ: 

28. § (2) Az R. 1. számú függelék II. fejezet - kerékpárokra és elektromos kerékpárokra vonatkozó jogszabály

"r/1) Kerékpár: olyan, legalább kétkerekű jármű, amelyet emberi erő hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményű motor segíti maximum 25 km/h sebességig. A kerékpáron a kerékpárt nem hajtó személy is szállítható erre alkalmas ülésen. A kerékpáron utánfutó vontatására alkalmas berendezés helyezhető el."

Az előírásoknak jelenleg az a kerékpárfajta felel meg, amelynél csak akkor működik az elektromos rásegítés, amikor teker a vezető. Nem rendelkezhet gázkarral, mint a motorok, hanem vagy a pedál fordulatát figyeli egy szenzor vagy a pedálozási nyomatékot.

Azok a járművek, amelyek önerejükből képesek haladni, úgy, hogy nem tekerjük, azok nem felelnek meg a kerékpár kritériumának, hanem valamennyi esetben segédmotoros kerékpárról beszélünk. Ez esetben használni kell bukósisakot, kell vezetői engedéllyel és kötelező felelősségbiztosítással rendelkezni.

A hagyományos kerékpárok mellett az előírásoknak jelenleg az olyan elektromos kerékpárfajta felel meg, melynél csak akkor működik az elektromos rásegítés, amikor pedálozik a vezető. A kerékpár nem rendelkezhet gázkarral, mint a motor, hanem egy szenzor „figyeli” a fordulatot vagy a nyomatékot, és ennek megfelelően segíti a haladást. A rásegítés max. 25 km/h sebességgel működhet, és pedálozás befejezése után azonnal meg kell szűnnie.

 

 

Tehát a 25 km/h sebességkorlát kresz szerinti előírás, közúton. A 25 km/h sebességkorlát módosítása esetén a kerékpárt csak erre kijelölt pályán, erdőben, forgalomtól elzárt területen használhatod. 

 Bafang M300 sebességkorlát módosítás

A KRESZ szabályai szerint a járművezető felelőssége, ha nem a jogszabályi előírásoknak megfelelő járművel vesz részt a közúti forgalomban!

 

 

Szeretnénk több hasznos és fontos információt megosztani az elektromos kerékpárok megfelelő használata, tárolása, tisztítása, fejlesztése témakörben.


Maradjunk kapcsolatban:

 

Íratkozz fel hírlevelünkre a főoldalon vagy a láblécben!

Regisztrálj be hozzánk, hogy elsőként értesülj a legfontosabb dolgokról! Regisztráció és saját fiók létrehozása

 

Kövesd be Facebook oldalunkat: https://www.facebook.com/flybike.hu

 Ide kattintva visszaugorhatsz a szoftveres diagnosztika oldalra!