Faültetési Program

A FlyBike történetének második faültetésére készülünk, és úgy döntöttünk, ezúttal nem aprózzuk el a dolgot, rátok bízzuk az újonnan elültetett fák számát! Csatlakozz programunkhoz, kövesd a Flybike Facebook oldalát és ezzel máris hozzájárulsz a zöldebb környezethez! 

Kattints ide a Flybike Facebook oldalának követéséhez!

e-bike faultetesi program

 

 

 

Minden 100. Facebook követőnk után elültetünk egy fát!

 

 

 

 

 

FlyBike Faültetési Program

Ismerd meg, hogy hol, mikor, mit ültetünk, és hogyan csatlakozhatsz hozzánk önkéntesként!
Mit ültetünk?
Hazánkban őshonos lombhullató fákat, négyéves, 80-120 centiméteres csemetéket

Hol lesz az első FlyBike erdő?

Pest megyében, egy védett területen ültetünk

 • Kikkel ültetünk?
  Két erdőmérnök szakértelme garantálja, hogy a csemeték szakszerűen legyenek elültetve és gondozva mindaddig, míg meg nem erősödnek

   

  Mikor lesz az ültetés?

 • 2020. novemberén a FlyBike Team összes munkatársával közösen kezdjük meg a csemeték ültetését, és néhány nap leforgása alatt igyekszünk az összes fát elültetni. 


  Hogyan lehetek faültető önkéntes? 

  Kövess bennünket a Facebook-on, és értesülj első kézből minden jobbító kezdeményezésünkről!

   

   Mit is jelent egyetlen fa? 

 • - 150 négyzetméter árnyékot ad

  - Levélfelülete évente mintegy 1000 kg port köt meg

  - Egy meleg nyári napon kb 400 liter vizet párologtat el, ami kb 3 Celsius fokkal csökkenti a hőmérsékletet fa alatt

  - Egy óra leforgása alatt 1,75 kg oxigént termel

  - Egy felnőtt fa oxigéntermelése 10 embert tart életben

   

   

   A FlyBike Faültetési Projektünket 5 évre tervezzük. A klímaváltozás elleni globális fellépések egyik legfontosabb alapjai a helyi tudatos közösségek, és azok cselekvő tagjai – a legnagyobb változások is helyben, kis lépésekkel kezdődnek.

  A környezettudatos életmódot pedig a sok beszéd helyett leginkább az aktív és offline közösségi munkával, például faültetéssel tudjuk megmutatni a fiataloknak.

  A globális környezeti problémamegoldás fontos eleme az erdősítés, az állami és magán erdőterületek növelése, de ez nem feltétlenül civil szervezeti feladat.

  Nagyon fontosnak tartjuk a települési, vagyis belterületi zöldfelület és faállomány növelését, mert ez helyben, olcsón és nagymértékben hat a klímaváltozás ellen, és rengeteg pozitív hatása van, például enyhíti a települési hőhullámokat, csökkenti a stresszt, tisztítja a levegőt.

  Terveink szerint főleg közterületen, magánterületen, települések belterületén ültetnénk, ezzel is hozzájárulva az élhetőbb települési környezet kialakításához, a globális klímaváltozás lakosságot sújtó hatásainak enyhítéséhez. A faültetéseket közösségi eseményként hirdetjük meg a weblapon és a közösségi médiában.

  ETIKAI KÓDEX

  A FlyBike etikai kódexének célja, hogy kinyilvánítsuk azokat az alapvető elveket, melyek mentén cégünk tevékenységét végzi, s amelyeket tagjaink is szem előtt tartanak mindennapi életük során, felállítva közösségünk szellemiségét és értékrendjét.

  A Flybike fontos célja a környezet védelme, védett természeti és társadalmi értékeink megőrzése. Ezért támogatunk minden ilyen törekvést és programot, egyesületünk tagjai pedig magánemberként is óvják környezetüket, fenntartható életmódra törekszenek és erre szólítanak fel másokat is.Programjaink és működésünk során, energiafelhasználásunk terén előnyben részesítjük a környezetbarát, megújuló forrásból származó energiákat.

  Hulladékot mindig a megfelelő tárolóban helyezünk el, lehetőség szerint szelektíven gyűjtjük és ügyelünk arra, hogy a lehető legkevesebb keletkezzen belőle. Kiemelt figyelmet fordítunk a veszélyes hulladékok elkülönítésére és az újrahasznosítást biztosító gyűjtőhelyekre való eljuttatására.

  Fontosnak tartjuk a társadalom demokratikus működését, az emberi jogok szabad gyakorlását, a törvény előtti egyenlőséget, a nyíltságot, átláthatóságot, a szabad információáramlást, ezekért a célokért, a társadalmi tőke fejlesztéséért tevékenyen dolgozunk és együttműködünk szakmai és területi hálózatokkal, más hasonló szervezetekkel.

  Fontosnak tartjuk a saját működésünk átláthatóságának biztosítását. Valljuk, hogy egy vállalat legfontosabb értéke a bizalom, a társadalmi beágyazottság, a helyi elismertség, amely a közösségben betöltött szerepét és eredményességét nagyban meghatározza.

  Mindent elkövetünk, hogy ne csak a saját hitelességünket, hanem a szektor hitelességét is erősítsük.

  Budapest, FlyBike Team