A lithium-ion akkumulátorok veszélye

  • A lítium-ion akkumulátorok (és más újratölthető akkumulátorok) potenciálisan veszélyesek. A lítium-ion akkumulátorok, különösen ha rossz körülményeknek vannak kitéve, felforrósodhatnak, felrobbanhatnak és/vagy meggyulladhatnak, és súlyos személyi sérülést vagy anyagi károkat okozhatnak.
  • Ha lítium-ion akkumulátort használ, soha ne csatlakoztassa az akkumulátor pozitív és negatív pólusait semmilyen vezető anyaggal (más néven "rövidzárlat" vagy "zárlat"). Ez azt eredményezi, hogy az akkumulátor gyorsan kisüt energiát a vezetőképes anyagba, felmelegítve mind az anyagot, mind az akkumulátort, és sérülést vagy károsodást okozhat az akkumulátor vagy az anyag felforrósodása, meggyulladása vagy felrobbanása miatt. Soha ne tárolja az akkumulátort olyan vezetőképes anyagok közelében, amelyek rövidre zárhatják az akkumulátort, például nyaklánc, hajtű vagy más fémtárgy.
  • Az akkumulátor biztonságos helyen való tárolása segíthet csökkenteni, de nem feltétlenül kiküszöbölni a lítium-ion akkumulátorok használatához kapcsolódó kockázatokat. Soha ne tegye ki az akkumulátort víznek (különösen sós víznek), ne hagyja, hogy az akkumulátor nedves legyen, és ne tárolja olyan helyen, ahol vízzel érintkezhet. Mindig tartsa az akkumulátort hűvös helyen, közvetlen napfénytől távol. Az autók belseje rendszeresen több tíz fokkal magasabb lehet a külső hőmérsékletnél, különösen nyáron és amikor az autót közvetlen napfény éri. Ne helyezze az akkumulátort tűzbe, tűzhelybe, mikrohullámú sütőbe vagy más fűtőberendezés közelébe vagy közelébe.
  • Mindig kapcsolja ki az akkumulátort, ha nem használja. Soha ne töltse az akkumulátort felügyelet nélkül. Soha ne hagyja, hogy az akkumulátor túltöltődjön. Még az ajánlott intelligens töltők használata esetén is előfordulhat, hogy a sérült vagy hibásan működő akkumulátorok túltöltődhetnek, felforrósodhatnak, meggyulladhatnak vagy felrobbanhatnak. E kockázat miatt soha ne töltse felügyelet nélkül az akkumulátort. Azonnal hagyja abba a használatát, ha az akkumulátor szagot bocsát ki, felforrósodik, alakja vagy színe megváltozik, vagy bármilyen módon rendellenesnek tűnik. Soha ne használjon vizet a túlmelegedett akkumulátor hűtésére. Soha ne nyomja össze, ne gyakoroljon túlzott nyomást vagy szúrja ki az akkumulátort. Ha bármilyen okból kapcsolatba kerül az akkumulátor belsejében lévő savval, alaposan öblítse le vízzel vagy ecettel, és azonnal forduljon orvoshoz.
  • A Flybike Magyarország Zrt. nem vállal felelősséget a lítium-ion akkumulátorok (vagy más újratölthető akkumulátorok) használatából eredő sérülésekért vagy károkért. Ön, bármely lítium-ion akkumulátor vagy lítium-ion akkumulátort tartalmazó termék vásárlója és/vagy felhasználója felelős az ilyen termékek használatáért.